donderdag 2 mei 2013

FFBNH13






Over minder dan een maand is het weer zover: van 24-26 mei vindt het tweede Film&FoodBergenNH plaats in de Zwarte Schuur, 't Oude Hof en op het terrein van de Ruïnekerk. Van vrijdag- tot zondagavond zijn er verschillende film-en-food voorstellingen te bezoeken, waarbij steeds een prachtige foodfim wordt voorafgegaan door een diner of lunch. Op vrijdagavond openen we met een feestelijk drie-gangen-diner in de moestuin van 't Oude Hof en vertonen we aansluitend de prachtige film Now, Forager, een film over liefde en paddenstoelen.


Op zaterdag kun je mee op een inspireren-de excursie over eetbare bloemen en planten door professioneel wildplukster, moestuinierster en jager Ellen Mookhoek van De Brede Moestuin. Tegelijkertijd is er weer een speciaal kidsprogramma in en rondom de moestuin van ’t Oude Hof waar alles draait om eetbare wilde planten. In samenwerking met deskundige gidsen en Stichting Kind en Voeding leren kinderen alles over eetbare wilde planten en wat je ervan kunt maken.

Op zondagmiddag is er in samenwerking met Slowfood Westfriesland weer een heerlijke Slowfood voorjaarsmarkt met (h)eerlijk, puur en vooral lekker eten uit je eigen streek op het terrein van de Ruinekerk. Je kunt er van 13.00 tot 17.30 terecht voor onder andere echte Noord-Hollandse wijn, kaas, brood, vintage keukenspullen, hertenvlees, kookboeken en wilde bloemenzaden. Wegens de enorme populariteit van deze markt zijn er deze keer wel 25 kramen. Om 13.00 wordt de markt zelfs officieel geopend door wethouder Alwin Hietbrink. 


De organisatie van dit non-profit festival ligt wederom in handen van De Keuken van Bergen - culinaire publicaties en projecten en wordt er samengewerkt met verschillende lokale organisaties en bedrijven. Vaste partner Cinebergen van filmtheater De Zwarte Schuur levert dit jaar met haar medewerkers een eigen creatieve bijdrage in de vorm van een korte film over het FFBNH13 die op zondagmiddag als voorprogramma draait. Daarnaast is blooming hotel met Chef Sander Westerman van het hotelrestaurant Vigor weer verantwoordelijk voor de diners en lunch en zijn zij op vrijdagavond uw gastheer tijdens het feestelijke moestuindiner bij ’t Oude Hof. Nieuw is de samenwerking met WWOO buitenkeukens, die hun mobiele buitenkeuken ter beschikking stellen, Stichting Kind en Voeding die de mini-kookworkshop eetbare planten leiden, Spelt Bakkers met hun heerlijke Brood van de Zee en de Stichting Goede Vissers die zondag tijdens de Goede vislunch alles over duurzame visserij komt vertellen.

Voor het volledige programma en kaarten - uitsluitend in de voorverkoop - bezoek de website van Film&FoodBergenNH.