Meester in de Keuken
Je moet niet alles geloven wat ze zeggen over eten! Eten is hot en er wordt heel wat beweerd over eten. Als wetenschapper heb ik geleerd dat het leven niet zwart-wit is en dat geldt natuurlijk ook voor de wondere wereld van eten. Voor elk rapport of nieuwsbericht waarin wordt beweerd dat suiker giftig is, bestaat een rapport of onderzoek waarin het tegendeel wordt geconstateerd. Dat relativeert enorm! Belangrijker is dat je weet wat je eet; welke ingrediënten in het seizoen zijn en dus op hun best en wat er in je omgeving aan eetbaars groeit en bloeit. Ik zoek het uit en schrijf het op, geen onderwerp te gek of taboe. En behalve mijn wetenschappelijke achtergrond leun ik zwaar op mijn gezond verstand. 

De Keuken van Bergen is het culinair publicatie- en projectbureau van Tanja van den Berge. Gewapend met pen, mes en camera stort zij zich op de wereld van eten, koken en andere culinaria. Met een nieuwsgierige doch kritische blik en welwillende smaakpapillen doet zij verslag van al haar observaties en analyses van het culinaire. 

Werkzaamheden

Culinair schrijver voor www.keukenvanbergen.nl en verschillende culinaire magazines. Twee-wekelijkse culinaire column op www.flessenpostuitbergen.nl. Receptschrijver voor onder andere www.biobudget.nl.Ik ben te bereiken via: keukenvanbergen@yahoo.com of 06-10695160 en ook op twitter @keukenvanbergen en facebook/keukenvanbergen te volgen.


Alle teksten en fotografie op dit blog zijn afkomstig van Tanja, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden overgenomen, gedupliceerd of anderszins gebruikt dan met uitdrukkelijke toestemming van Tanja vooraf.